Известие

Collapse
No announcement yet.

Тампон - състояние?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тампон - състояние?

Ай тоз тампон според вас редовен ли е!?!?!

Преди седмица ходих на реглаж в Мотоексперт и помолих да погледнат по предницата дали има нещо за смяна, че почуква чат-пат.
    Ония казаха "Сичко е наред".
    Завчера обаче ходих да изправям джанта пак и докато колата беше вдигната, забелязах тва на снимката. От другата страна тампонът няма никакви луфтове, но пък видях скъсан маншон на вътрешно каре.

Та за смяна ли е според вас? "Тампон на биалетка"ли му викат?

п.с. Имаше преди тема с дивотиите по сервизи и магазина, ма не ми се търси, та пускам тук.
    Излизам след реглажа в Мотоексперт, минавам 200 метра и установявам, че воланът ми седи силно надясно (а беше леко вляво след смяна на носач). Връщам се и съобщавам, а чичката вика
    "Е те тоя модел са така..."
    Аз изумявам, след няколко секунди се свестявам и решавам да го ударя на майтап с цел безпроблемна ревизия на положението:
    "Ама мойта е модел след 95-а, на тях воланите им са наляво, не надясно"
    Мълчание и качване на подемника, реглаж.
    Двеста метра по-късно установявам, че човекът ме е взел насериозно. Воланът сега е леко наляво (а колата малко тегли надясно).
    Но да видим дали няма още нещо за смяна преди поредния реглаж.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Комплект са цяла биалетка, но са евтини, така че сменяй, на пирели май бяха 15-16лв.
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

В т+н бяха под 10 лева ако ме не лъже паметта
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Не съм специалист но за мен този тампон е напълно в ред.

Comment

А ква е файдата да се сменя цялата?
          Стинките не са проблем, просто не ща да си превръщам колата в афтърмаркет франкенщайн - гледам да е максимално близо до оригинала и напоследък си взимам оригинални части в рамките на разумното. Освен това ми се търкалят едни тампони за биалетки (които купих преди време - както се оказа тогава, без нужда).

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Това "Мотоексперт"...ми се струва доста "експертно" ...сигурен ли си, че там разбират?...ако не..смени сервиза ..при реглаж на предница волана се застопорява в правилното положение...и няма на лево и десно шокиращо е да ти каже, че тоя модел са така говори зле за него! ...а за тампончето на биалетката, ако не тропа като го разклатиш ,когато колата е на крика...тоез няма луфт...според мен не го сменяй.....че новите няма да ти карат дълго...и ще ти остане само труда..
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

тампони

Колеги, искам само да попитам нещо с риск да стана нахален защото съм пуснал същия въпрос в още една тема за тампони и тн. Оня ден ходих на реглаж, но пича каза преди да минеш на стенд тряя само да смениш двата задни тампона на преден носач. Отивам в магазина и там ми казаха, че имало малки и големи. Аз не знаех кфи тряя да бъдат. Отивам пак при майстора и той ми вика да ги измерели преди да отда да ги сменя и аз се ядосах и си тръгнах. Та исках да питам кфи са тия тампони, цена няква и така това е . модела е долу в подписа
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer

Comment

Working...
              X